Herstelverhalen

Herstelverhalen van cliënten van MindYourself Ambulante Hulpverlening

"Mijn naam is Marc,

ik ben een herstellende verslaafde. Ik ben in September 2019 met het traject bij MindYourself ambulante hulpverlening gestart. Ik ben 42 jaar en kampte eigenlijk vanaf mijn 20ste al met een zware cocaïne verslaving. Ik ben daardoor heel veel dingen toen verloren de moeder van mijn kinderen, bedrijf noem het zo maar op. Ik ben toen een klinische opname gehad voor 4 wkn en kort daarop al weer teruggevallen. In 2015 ben ik gestart met dagbehandelingen daar heb ik 7 maanden gezeten. Ik ben toen ca 11 maanden clean geweest. Ik liet het programma vallen en deed niet meer wat ik moest doen waardoor ik weer terug bij af was. In 2019 voelde ik dat ik de controle over me leven weer begonnen te verliezen en ik steeds vaker begon te gebruiken. Mijn toenmalige relatie kwam tot een einde en zo doende dat ik opnieuw hulp ben gaan zoeken. Mijn zoektocht eindigde bij MindYourself ambulante hulpverlening. Ik ben begonnen aan het verslavingstraject Safe home en ben nu inmiddels 15 maanden clean. Ik heb veel gewerkt aan me zelf en ben tot inzichten gekomen die mij zonder begeleiding niet zouden zijn gelukt. Ik heb letterlijk een duw in de goede richting gekregen. Ik ben van iemand die altijd veel problemen met justitie had gegaan naar iemand met een goede baan, een goede vader voor me kinderen en een liefdevolle persoon die dankbaar is voor het leven dat ik leid. Ik heb me leven weer op de rit en dat heb ik echt te danken aan de goede en professionele hulpverlening die ik heb gekregen van de begeleiders van MindYourself. Ik heb heel veel aan hun te danken, ze hebben mij in principe me leven weer terug gegeven. Natuurlijk moet je er zelf ook veel voor doen en gemotiveerd zijn voor herstel. Wat ik geleerd heb pas ik toe in mijn leven en dit is voor mij de eerste keer dat ik al zo lang clean ben. Ik heb mezelf leren kennen en geleerd hoe ik met mijn denk fouten moet omgaan. Hierdoor weet ik hoe ik een clean leven kan leiden. Ik ben MindYourself voor eeuwig dankbaar.”

Marc

MAUDY

Een reis naar herstel…
Geboren als oudste dochter van ouders die getekend zijn door trauma’s uit voormalig Nederlands-Indië, droeg ik de last van oorlogs- en sociaal gerelateerde pijn. Verantwoordelijk voor mijn ouders, worstelde ik met hun angst, onzekerheid en emotionele afstand. Dit omgekeerde familiedynamiek en de behoefte om stoer te zijn, maskeerden een verlegen innerlijk. Mijn hulpvaardigheid werd niet altijd begrepen, wat leidde tot belemmerende overtuigingen.

Dans was mijn toevlucht, een uitlaatklep om emoties te uiten en me bijzonder en mooi te voelen. Na een onvoltooide beroepsopleiding en diverse baantjes, raakte ik verstrikt in drugsgebruik. Ik leidde een dubbelleven, terwijl ik me vanbinnen onzeker, boos en bang voelde.

In 2018, in een giftige relatie, besefte ik dat ik niet zo wilde leven. Vrijwillig meldde ik me aan bij de Brijder, waar ik een cursus Cognitieve GedragsTherapie (CGT) volgde. Hoewel mijn motivatie om te stoppen met gebruiken beperkt was, ging het leven verder. Tot de zomer van 2021, waarin ik mijn dieptepunt bereikte. Op aanraden van een ervaringsdeskundige begon ik meetings van herstellende verslaafden bij te wonen. Dit bracht me een gevoel van verbondenheid en een sterk verlangen om te stoppen met gebruiken.

Na een detox-ervaring van twee weken en een ontmoeting met een vrouw die al zes maanden clean was, besloot ik een ambulant hulpverleningstraject te volgen bij MindYourself.
Met de steun van MindYourself, het 12-stappen programma en reflectie-oefeningen, herwon ik mijn zelfvertrouwen. Dans bracht mijn passie terug en herstelde mijn verbinding met mijn lichaam. De keuze om niet te gebruiken gaf me vrijheid en bracht me uit een duistere wereld.

Uiteindelijk groeide mijn liefde voor mezelf door NA-anonieme verslaafden, wat me inspireerde om een vrouwenmeeting op te zetten en me in te zetten voor vrouwen die nog worstelen. Als ervaringsdeskundige onderzoek ik mogelijkheden in de Verslavingszorg en overweeg ik dans en massage te gebruiken om andere herstellende verslaafden te ondersteunen.

De weg naar herstel is niet zonder uitdagingen, maar elke stap heeft me sterker gemaakt. Met trots en dankbaarheid kijk ik uit naar mijn toekomst.

MAUDY

Samira, Mijn Reis met MindYourself: Van Kwetsbaarheid naar Kracht

Toen ik voor het eerst bij MindYourself binnenliep, bevond ik me in een overweldigende fase van mijn leven. Ik was mezelf volledig kwijtgeraakt en had het vertrouwen in mijn eigen kunnen verloren. Het leven leek een onoverkomelijke uitdaging en ik zag geen uitweg meer. Vertrouwen op hulpverlening was iets wat ik niet durfde, en er stond veel op het spel voor mij in deze cruciale periode.

Maar hoe ben ik erin geslaagd om vanuit die kwetsbaarheid weer krachtig te worden? Ik heb me aangemeld bij Trubendorffer terwijl ik tegelijkertijd het traject van MindYourself doorliep. Hier werd vastgesteld dat ik leed aan PTSS, waarvoor EMDR-therapie werd ingezet. Door te erkennen wat mijn kwetsbaarheden waren, kon ik hier actief aan werken. MindYourself heeft me gesteund in deze moeilijke, maar veerkrachtige periode. De één-op-één gesprekken met Miriam en haar constante beschikbaarheid gaven me het vertrouwen om weer in de hulpverlening te geloven. Het intensieve behandelprogramma van Trubendorffer, mijn eigen inzet, en de ambulante ondersteuning vanuit MindYourself hebben ervoor gezorgd dat mijn herstel een succesverhaal werd.

Na twee jaar bij MindYourself heb ik de juiste tools gekregen en een sterke band opgebouwd met mijn begeleider. Haar gepassioneerde aanpak inspireerde me en gaf me de moed om mijn eigen vuur en passie terug te vinden. Dankzij haar kracht en doorzettingsvermogen heb ik mijn leven compleet kunnen transformeren. Momenteel ben ik bijna afgestudeerd als ervaringsdeskundige en loop ik stage bij MindYourself Ambulant. Mijn dieptepunt was mijn springplank naar herstel, en ik ben MindYourself enorm dankbaar voor hun rol hierin. Het is niet alleen mijn oude plek van hulpverlening, maar ook mijn nieuwe werkplek!

Samira

Heeft u vragen over onze hulpverlening?

Email

info@mindyour-self.nl

Telefoonnummer

072- 2220101

 

Adres

Salomonstraat 2E, 1812 PA Alkmaar
Nederland