Herstel verhalen

Herstel verhalen van Marc en Maudy cliënten van MindYourself Ambulante Hulpverlening

"Mijn naam is Marc, ik ben een herstellende verslaafde. Ik ben in September 2019 met het traject bij MindYourself ambulante hulpverlening gestart. Ik ben 42 jaar en kampte eigenlijk vanaf mijn 20ste al met een zware cocaïne verslaving. Ik ben daardoor heel veel dingen toen verloren de moeder van mijn kinderen, bedrijf noem het zo maar op. Ik ben toen een klinische opname gehad voor 4 wkn en kort daarop al weer teruggevallen. In 2015 ben ik gestart met dagbehandelingen daar heb ik 7 maanden gezeten. Ik ben toen ca 11 maanden clean geweest. Ik liet het programma vallen en deed niet meer wat ik moest doen waardoor ik weer terug bij af was. In 2019 voelde ik dat ik de controle over me leven weer begonnen te verliezen en ik steeds vaker begon te gebruiken. Mijn toenmalige relatie kwam tot een einde en zo doende dat ik opnieuw hulp ben gaan zoeken. Mijn zoektocht eindigde bij MindYourself ambulante hulpverlening. Ik ben begonnen aan het verslavingstraject Safe home en ben nu inmiddels 15 maanden clean. Ik heb veel gewerkt aan me zelf en ben tot inzichten gekomen die mij zonder begeleiding niet zouden zijn gelukt. Ik heb letterlijk een duw in de goede richting gekregen. Ik ben van iemand die altijd veel problemen met justitie had gegaan naar iemand met een goede baan, een goede vader voor me kinderen en een liefdevolle persoon die dankbaar is voor het leven dat ik leid. Ik heb me leven weer op de rit en dat heb ik echt te danken aan de goede en professionele hulpverlening die ik heb gekregen van de begeleiders van MindYourself. Ik heb heel veel aan hun te danken, ze hebben mij in principe me leven weer terug gegeven. Natuurlijk moet je er zelf ook veel voor doen en gemotiveerd zijn voor herstel. Wat ik geleerd heb pas ik toe in mijn leven en dit is voor mij de eerste keer dat ik al zo lang clean ben. Ik heb mezelf leren kennen en geleerd hoe ik met mijn denk fouten moet omgaan. Hierdoor weet ik hoe ik een clean leven kan leiden. Ik ben MindYourself voor eeuwig dankbaar."

Marc

MAUDY

Een reis naar herstel…
Geboren als oudste dochter van ouders die getekend zijn door trauma’s uit voormalig Nederlands-Indië, droeg ik de last van oorlogs- en sociaal gerelateerde pijn. Verantwoordelijk voor mijn ouders, worstelde ik met hun angst, onzekerheid en emotionele afstand. Dit omgekeerde familiedynamiek en de behoefte om stoer te zijn, maskeerden een verlegen innerlijk. Mijn hulpvaardigheid werd niet altijd begrepen, wat leidde tot belemmerende overtuigingen.

Dans was mijn toevlucht, een uitlaatklep om emoties te uiten en me bijzonder en mooi te voelen. Na een onvoltooide beroepsopleiding en diverse baantjes, raakte ik verstrikt in drugsgebruik. Ik leidde een dubbelleven, terwijl ik me vanbinnen onzeker, boos en bang voelde.

In 2018, in een giftige relatie, besefte ik dat ik niet zo wilde leven. Vrijwillig meldde ik me aan bij de Brijder, waar ik een cursus Cognitieve GedragsTherapie (CGT) volgde. Hoewel mijn motivatie om te stoppen met gebruiken beperkt was, ging het leven verder. Tot de zomer van 2021, waarin ik mijn dieptepunt bereikte. Op aanraden van een ervaringsdeskundige begon ik meetings van herstellende verslaafden bij te wonen. Dit bracht me een gevoel van verbondenheid en een sterk verlangen om te stoppen met gebruiken.

Na een detox-ervaring van twee weken en een ontmoeting met een vrouw die al zes maanden clean was, besloot ik een ambulant hulpverleningstraject te volgen bij MindYourself.
Met de steun van MindYourself, het 12-stappen programma en reflectie-oefeningen, herwon ik mijn zelfvertrouwen. Dans bracht mijn passie terug en herstelde mijn verbinding met mijn lichaam. De keuze om niet te gebruiken gaf me vrijheid en bracht me uit een duistere wereld.

Uiteindelijk groeide mijn liefde voor mezelf door NA-anonieme verslaafden, wat me inspireerde om een vrouwenmeeting op te zetten en me in te zetten voor vrouwen die nog worstelen. Als ervaringsdeskundige onderzoek ik mogelijkheden in de Verslavingszorg en overweeg ik dans en massage te gebruiken om andere herstellende verslaafden te ondersteunen.

De weg naar herstel is niet zonder uitdagingen, maar elke stap heeft me sterker gemaakt. Met trots en dankbaarheid kijk ik uit naar mijn toekomst.

MAUDY

Heeft u vragen over onze behandelingen of aanmeldingen?

Email

info@mindyour-self.nl

Telefoonnummer

072- 2220101

Adres

Salomonstraat 2E, 1812 PA Alkmaar
Nederland